home

VALÓDI IGÉNYEKEN ALAPULÓ
KOMPLEX VÁLLALATI EGÉSZSÉGPROGRAM

news
Hun Eng

A mentálisan és fizikailag egészséges, elégedett, pozitív gondolkodású munkavállaló a cég sikerének legfőbb záloga...

Pulse for Business © az a hely, ahol újszerű megközelítésben, komplex és effektív vállalati programok születnek.

A munkavállalók egyéni online fejlesztése - a munkáltató anonim adatokra épülő támogatása mellett - a siker igazi kulcsa.

A dolgozók erősségeit kiemelve, a leggyengébb pontokat fejlesztve fésüljük össze a vállalat céljait a munkavállalók igényeivel, előtérbe helyezve az egészségmegőrzés testi-lelki aspektusait.

Pulse for Business ©: a professzionális és költséghatékony megoldás Önnek.

about

ÖRÖMTELI ÉS EGÉSZSÉGES DOLGOZÓVAL
A VÁLLALAT SIKERÉÉRT!

MUNKÁLTATÓKNAK


...Kutatások igazolják, hogy ha a munkáltató dolgozói egészségügyi juttatásaira költ, akkor minden elköltött dollár legalább három másikat teremt a cégnek*...

2006-ban orvoscsoportunk egyik tagjában kérdések fogalmazódtak meg a vállalati egészségprogramok kapcsán:

 • miért szűrésekre költik pénzüket a cégek, amikor a megelőzés köztudottan költséghatékonyabb?
 • miért kínálnak az egészségügyi cégek egyéni rizikófaktoroktól alig függő „szűrési csomagokat”?
 • miért szerveznek a cégek olyan tréningeket, aktivitásokat, melyek nem a dolgozók valódi igényeit tükrözik, így a cég számára sem a legoptimálisabb hatást gyakorolják a munkaerőre?

A válasz adott volt: nem állt rendelkezésre a megfelelő komplex program...

2007-ben orvoscsoportunk létrehozta, és az ezt követő években több helyszínen bevezette azt az egészségprogramot, mely a cégek és dolgozóik számára is a lehető legoptimálisabban, tudományos alapokra támaszkodva fejleszti az egészség teljes spektrumát.

'Pulse for Business ©' programunk válasz a kérdésekre:

 • mert a dolgozók egyénenkénti életmódfejlesztését célozza, személyre szóló fejlődési tervet dolgoz ki számukra
 • mert csak az egyéni rizikófaktoroknak megfelelő, orvosilag bizonyított hatékonyságú szűréseket javasolja
 • mert a legtöbb nyereséget biztosító tréningeket javasolja

Mindezt egy menedzserszűrés árának töredékéért.

 • Hogyan ösztönözzük dolgozóinkat, hogy pozitív lelki beállítódással, jobb stresszkezelési képességgel és egészséges életmóddal megelőzzék a betegségeket?
 • Hogyan érjük el, hogy ne kelljen felesleges, drága szűrővizsgálatokra költeni?
 • Hogyan növeljük a munkavállalók tudatosságát az egészséges életmód választásában, hogy ez által egészségesebb humánerőforrás jöjjön létre?

MIT VÁRHAT?


...Természetesen ez általánosságban mégsem jelenthető ki, hiszen nem mindegy, hogy a cég milyen egészségügyi szolgáltatásra költi a pénzét...

Mit várhat a vállalat a programtól?

 • valóban költséghatékony egészségügyi kiadásokat
 • jobb stresszkezelési képességet
 • egészségesebb munkaerőt
 • pozitívabb vállalati képet
 • növekvő motivációt
 • kevesebb burn out-ot
 • kevesebb hiányzást
 • nagyobb munkateljesítményt
 • nagyobb stressztűrő képességet

programs

AMI AZ EMBER AGYÁBAN MEGFOGAN,
AZT AZ EMBER VÉGHEZ IS TUDJA VINNI.

Napoleon Hill

MUNKAVÁLLALÓKNAK

...orvoscsoportunk létrehozta egyedülálló 'Pulse for Business ©' komplex munkavállalói egészségprogramját...

Szeretnénk egészségesek lenni, de mégsem tudjuk pontosan, hogy ehhez mit-hogyan kellene csinálni. Sokfelől hallunk fogyókúrákról, aktív életről, kalóriákról, jógáról, léböjtről, méregtelenítésről és adalékanyagokról. Számtalan tanács ér el hozzánk, sok mindent mondanak szakemberek, reklámok, magazinok vagy barátok. Érvek és ellenérvek, fortélyok, tippek szólnak arról, hogyan éljünk minél egészségesebben. Kinek higgyünk? Mire kellene Nekünk figyelnünk?

Csak a test és lélek harmóniája vezethet az egészséges és kiegyensúlyozott élethez. Erre a harmóniára és egységre való törekvés képezi az egészséges életmód lényegét. Ezen egészséges életstílus kialakításához azonban elengedhetetlen a testi és lelki önismeret. Az általánosságban megfogalmazott tanácsok és különböző módszerek nem követhetők mindenkinek egyforma módon, hiszen minden ember más.

Ezért az első lépés, hogy meg kell ismernünk saját életmódunkat. Ebben segít tesztünk.

Második lépés, hogy valódi tudományos alapokon nyugvó, de mégis közérthető, és nekünk szóló, személyre szabott javaslatot kapjunk. Tesztünk kitöltése után egy héttel a javaslatok elérhetők lesznek minden résztvevő számára.

Harmadik lépés, hogy segítséget kapjunk abban, hogy milyen szűrésre javasolt Nekünk, személy szerint elmennünk – rizikófaktoraink, életmódunk, korunk, nemünk szerint. Ezt a javaslatot programunk személyes kiértékelésének összesítő oldala fogja tartalmazni.

Negyedik lépés, hogy kapjunk tanácsokat, hogy a vissza-visszatérő lelki - stresszkezelési - életviteli problémáinkat hogyan kezeljük. Ebben is segítünk.

Ha mindezen túl munkahelyünk – ahol sok időt töltünk - a valóban meglévő nehézségeinket célozó programokat, tréningeket szervezi meg, és aktív szerepet vállal legfőbb értékeinek: a dolgozóinak érdekében - akkor az egy jelentős előrelépés. Ebben az általunk elkészített vállalati diagnózis segíti a munkáltatót, amelyet a – szigorúan név nélküli - adatok ezreiből készítünk el. Ebből fogja megtudni a cég, hogy a dolgozóinak pontosan milyen segítségre van szüksége ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, teljesebb, pozitív és egészséges életet élhessenek.

 

events

A VÁLLALAT A DOLGOZÓÉRT,
A DOLGOZÓ A VÁLLALATÉRT!

Pulse for Business ©

...mely a kihasználatlan kapacitások feltárásával, a leggyengébb pontok többoldalú erősítésével a vállalati és dolgozói erősségeket-célokat összhangba hozza...

A program felépítése:

1. Vérvétel- és Test-paraméterek vizsgálata. Nagylabor vizsgálat (26 paraméter; testsúly, testmagasság, derék körfogat, vérnyomás, stb.) megbeszélt helyszínen.

2. Online anonim teszt kitöltése. A fő témák: táplálkozás, stressz (munkahelyi, otthoni), stresszkezelés, személyiség típusok és érzelmek (pszichológiai immunitás), függőségek (dohányzás, alkohol), orvoshoz járási szokások (szűrések, oltások, alternatív gyógymódok), alvási és napozási szokások, fizikai aktivitás, rekreáció.

3. Egyénre szóló fejlődési terv elkészítése. A teszt értékelése néhány napon belül elkészül. Minden résztvevő részletes kiértékelést kap, mely online felületen elérhető. A főbb témakörök az egyén „vitalitása” alapján kerülnek értékelésre. A kiértékelés egy részletes szöveges értékelést - fejlődési tervet és egy egyéni összegző lapot tartalmaz. Ez utóbbi tartalmazza a dolgozó rizikócsoportba tartozását, valamint a személyre szóló - evidenciákon alapuló - szűrési javaslatát.

4. Vállalati diagnózis. Az eredményeket a munkáltató irányába névtelenül számszerűsítjük, ezáltal mérhetővé, későbbiekben követhetővé tesszük. A komplex vállalati diagnózis több ezer adatból készült, több mint száz összesített diagramon alapul. Átfogó képet nyújtunk a munkavállalók egészségi állapotáról, a fő egészségi problémákról, a leggyakoribb stresszfaktorokról, főbb fejlesztendő képességekről-területekről, a legszükségesebb egészségmegőrző és egyéb aktivitások megjelölésével. Célunk az, hogy a legszélesebb látószögből azonosítsuk a kihasználatlan kapacitásokat, erősítsük a leggyengébb pontokat, ezzel egységbe hozzuk a vállalati és dolgozói erősségeket, célokat.

5. Követési programjavaslat elkészítése. Megjelöljük azokat a személyiségfejlesztő, stresszkezelő, életmód tréningeket, valamint a táplálkozással, testmozgással, függőségekkel kapcsolatos aktivitásokat, amelyekkel - a dolgozók egyéni kvalitásait figyelembe véve - a leginkább elérhető a cég és a dolgozók közös fejlődése. Kérésükre ezeket az aktivitásokat, tréningeket megszervezzük, illetve komplex medical CSR program kidolgozását, illetve teljes futtatását is vállaljuk.

 

IRODALOMJEGYZÉK

Az adattbla nem tallhat!